HÖST-HANNOVER 9 - 10 SEPT 2006.

RESULTAT: SE SPEEDMODELCAR

Falk sänkte sitt världsrekord i 5 cc från 311 till 308. Antagligen ?

Tre Stockholmare rullade ned till Heidering och biffarna på Zöllnerhaus, det är nu motorväg nästan hela vägen och vi gjorde det på ny rekordtid i sakta mak på 12 timmar. På Fredagen var träning som red. nyttjade till att igen köra in en ny motor. De tre 10-Octanarna har hittills i år kvaddat 8 motorer - speed kills. Fint väder hela helgen.

På kvällen biff Hawaji å öl å cappucino och så fick vi höra hur det egentligen skulle vara med de nya svenska världsrekorden. Jorå, alltså dom var nog lite för mycket av det goda och avundsjukan behövde snacka bort dem. De skulle inte godkännas: Jorå, alltså FEMA hade ju bestämt vid årsmötet at tre nationer måste vara närvarande vid världsrekord -( de som var med där hörde inget sånt - FEMA kan inte besluta om världsrekord). Å förresten de e nog nåt lurt och svenska banorna e alldeles för lätta att slå rekord på, så det härninga måste stoppas. I skrivande stund tycks det vara mycket diffust vad som gäller, men kanske är Mats 10 cc. rekord godkänt av WMCR och Falks 311 rekord inte godkändt. Men det förra rekordet, var tre nationer med ? Njae - ööh. Med denna regel som kanske finns eller kanske inte, blir det mycket svårt för t. ex. Svenskar, Australier och Amerikanare att slå rekord och det var naturligtvis meningen.

Nå, efter mycket prat i nattmössorna beslöts att vid denna tävling skulle användas nästa grövre lina i 5, då ju Falk varit över linbytesgränsen 310 fast det räknades ju inte. Med den grova linan skulle det inte gå att slå några rekord. Red. som varit med om sådant här snack i 51 år nu, hade väldigt roligt hela helgen.

Nå , vid tävlingen gjorde Falk det omöjliga och lurade alla och körde 308 km/h med grova kabeln 1.6 mm., 13 km före näste man. Det torde vara värt c:a 315 -16 med gamla linan. Minst tre nationer stod och tittade, så det blir nog tyvärr nödvändigt att godkänna som rekord. Så i 5 cc. är nu svenska rekordet 311 km/h och världsrekordet 308. Antagligen ?

Johan C. - säker som alltid, gjorde en 329 körning och vann 10 överlägset, mens red,s tröskverk inte ville som vanligt, 322 och trea. I övrigt gjorde Runkehl 260 nästan, Besang 267, och Polacken och EM mästaren Horla 254 fina körningar i småklasserna.

Nedan en bild på alltid påhittige Peter Richers senaste skapelsesom kunde ses i depån, en egentillverkad 5 cc. motor med roterande avgasventil.

Och nedan en semi-skala bil med PAW diesel. går säkert att köra men det blir nog glashylla.

Nils Björk