HÖST HANOVER 4 - 5 SEPT 2010.

SLUTRACE GRAND SLAM.

FÖR RESULTAT SE SPEEDMODELCAR.

Från Sverige var vi tre Octanare - det är 1100 km - en dagsresa 13 timmar. Det kom ett halvstort startfält - mest nordeuropeer - inga italienare eller fransmän. Bensinen är dyr och det är långt att åka. Denna gamla bana har stått sig bra - slät och med grepp - efter tre dagars intensivt körande och utan någon tvätt alls var det fortfarande hyggligt grepp på söndag eftermiddag. Inget tak - det är väl sol,vind och vatten under resten av året som håller rent.

Vi bodde på hotel Brunnenhof i Bissendorf - de saltade räkningen med en tusenlapp extra för påhittade middagar - undvik det hotellet.

Proceduren som vanligt - träning fredag och lördag fm. Ett heat lördag em och två heat söndag. Böhlin och Falk var där för att försöka ta Grand Slam titlarna i 10 och 5 cc - Björk för att komma tvåa i 5. Och det lyckades. Estländarna tog resterande tre titlar i småklasserna. Så Norden hänger med.

Ovan vä. Engelsmännen som inte längre har en egen bana kom med en rätt stor trupp - fr. vä Robinsson, Turley och Monk.

Ovan hö. Persson och Böhlin jobbar hårt i depån. Persson sorterar ut sin nya Picco bil. Två till såna bilar har gått till Gävle.

Ovan vä. Pallen i 10. Böhlin vann överlägset som vanligt. 2a Ströbel och 3a Zaugg.

Ovan hö. Pallen i 5. Björk - Falk - Tonu Sepp

 

Ovan. Hanoverklubben är kloka nog att ingå i stora bilklubben och därmed större resurser i ryggen. Alla hjälps åt att göra mackor mm. mm. mm. I Tyskland hjälper nästan alla fruar till - nederst tackar ordföranden i bilklubben funktionärerna för deras slit med banan. De fick sekt. Till vä Tävlingsledaren Thomas Finn.

Nils Björk