FÖR RESULTAT - SE SPEEDMODELCAR

Nytt Svenskt världsrekord igen - Mats Böhlin körde 338.753 km/h med sin 10 cc. bil och egen MB 10 motor.

3 man från Octan rullade ned till denna fantastiska linbils-anläggning i den vackra dalen 30 km väster Stuttgart. I år otroligt soligt sommarväder 25 - 32 ° C, Banan är då torr och håller mycket bra grepp - över 0.7 i friktionskoeff - även i slutet på tredje heatet. Det visade sig att Hotellet Gruner Baum inte alls var stängd, så det Svenska laget kunde avnjuta ännu en Pfeffersteak Madagascar a la English - året var räddat. Egentligen åker Octanarna mest omkring och och äter gott - det här med linbilarna är mera ett alibi för att få åka. Det blev även tid till promenader ner i dalen längs den porlande forellbäcken i den frodiga grönskan medan fåglarna sjöng.

Den här tävlingen är den stora Europa-mönstringen under första halvan av året. Mats Böhlin slog till - nytt världsrekord igen. Banan ligger på 550 meters höjd så luften är lite tunn och banytan är inte så jämn som de svenska banorna, så man räknar ned att denna bana är kanske 3 - 5 km. långsammare. Innan han stängde av var farten väl över 340. Nu fick åtta nationer se farten, slutsnackat om de Svenska rekorden. Detta rekord blir nog inte så gammalt.

Träning hela fredagen, Mats bil ville inte trots många körningar, men han bytte motor och lyckades gaffla in en trolig inställning. Falks 5a bil gick normalt, Björks tia la ut rök i fem körningar, sen upptäcktes att flood-offen läckte, detta fixades och sen gick bilen normalt. Björks nya 5a lekte jo-jo, magrade ut och brände pluggar, så den bilen ströks då red inte hann med den åxå. Men vi kom på vad det var, troligen för mycket övertryck runt förgasaren. Vi Octanare kör helt annorlunda mot kontinentalerna: kort pipa och högre varv , mycket hög komp och mycket rik nål för att kyla motorn. Tre heat tävling Lördag - Söndag.

Det är mycket jobb med att hålla igång en bana, här är tidtagningen nedan med Annette Besang och Harro Herpichböhm. Ordförande i klubben är Horst Denneler. En nyhet var att en data-skärm var uppställd vid förarplatsen, så att man kunde se de aktuellaste 13 varven, vilket underlättade bedömningen av körningen och knapptryckningen avsevärt. Efterföljansvärt.

Nedan vä. Italienska bordet med från vä. Magnoni, Picco och Adreani. Hö. Stuart Robinsson GB meckar.

Det gick bra för di Svenske - nedan vä. trollar Böhlin och Falk. Falk körde skortan av 5 åkarna och vann med 303.

Till hö. nedan pallen 10 cc., Björk, Böhlin och Picco. Länge sen man såg två Svenskar där vid en internationell stortävling in der Königsklasse.