KAPFENHARDT PINGSTEN 08 - 50 ÅRS JUBILEUM.

FÖR RESULTAT - SE SPEEDMODELCAR.

5 svenskar åkte ned - Ivar Thorpman och Leif Persson från Skåne, Kärrman från Göteborg och Falk å Björk från Stockholm. Ett otroligt vackert väder hela helgen - 25 ° och sol. Kapfenhardtklubben firade 50-årsjubileum vilker firades med en rejäl pistenfeste på fredagskvällen med tal och skänker - roligaste var nog estländarnas träbil med sex hinkar ( nedan ) att tanka sig med - vilket gjordes hela kvällen.

Det var utställning i stora tältet av div. old-timers samt Peter Richers fantasifulla framtidsbilar nedan. Drevade tvåcylindriga sidliggare.

Nedan bild på Dennelers experimentbil Novarossi 5 cc. bil. Pipan bakåt och vevaxeln framåt och raka drev som skickade en axel bak till vinkelväxeln. Det börjar bli ont om motorer för oss ( kommer bli värre ) och det här skulle vara ett sätt att använda över standardmotorer.

De två mästarna Picco och Falk kommer särdeles väl överens och diskuterar nedan finesser och hur att få ännu mera fart. Alla körde vad de kunde i två dagar och det var de vanliga som vann.

Horst Denneler med prisbordet.

Nils Björk.