ÖREBRO GP OCH GRAND SLAM 16 - 17 JUNI 2007.

För resultat se t. v. speedmodelcar.

Vä. Tankning i solen - Hö. Storfrämmande från kontinenten Ströbel och Picco, vilken hade nya motorer både i 5 och 10 cc.

Sveriges största tävling på flera år gick av stapeln i Örebro, men var fanns ”grabbarna från Gävle och Göteborg”. Från kontinenten kom det deltagare från Italien, Schweiz, Tyskland och Estland samt från övriga Sverige.
 
Tävlingen bjöd både på sol och regn, fredag var det träning och första tävlingsdagen strålande sol och 22 varmt, Det fanns möjlighet till mycket höga farter och det började med att Estländarna fick lite fart på 1,5 cc, Rain Teder började första dagen med en fart av 248 och det ledde han med, på söndagen ökade han till 258 som han vann på. Kjell Odelius blev tvåa.

2,5cc där slog Priit Hoyer till med 279, det resultatet räckte till seger, Folker Besang blev tvåa med 258 .

WMCR klassen där fick vi en svensk segrare i Rune Granberg som körde sin nya 3,5cc med en hatighet av 264.

Ovan vä. Piccos nya 10 motor och till hö. ännu nyare 5 motorn. Obs stålhus till vevlagren som MB 10.

Ovan Piccos 10 bil.

Och 5 bil.

Sen var det daxs med 5cc, där bestämde PICCO farten första dagen, han fick till 303,5 i andra körningen, Priit Höjer fick 303.1 Km/t och Falk 302. Tre hade över 297 km/t, på 297.398 blev det en 6e plats - en mycket tuff tävling. Lite återfallsförbrytare fanns på plats, Håkan Ehn från Norrköping dök upp efter 15 års bortavaro och fick bra surr på sin 5cc med OPS motor 277.

Så var det tid för de stora pojkarna, redan på lördagens andra start visade Mats Böhlin var skåpet skall stå, han fick ihop 336 km/t, hur mycket det än skruvades från Picco, Ströbel och Tonu, så lyckades de inte passera Mats.

Fyra estländare kom och körde fort som alltid - här Lauri Teder och Rain Teder. Nästa tävling är Tallinn början på Juli - alltid en höjdpunkt.


Vi körde inte bara bil vi hade väldigt trevligt också, lördagen strålande väder, mat uppe i Örebro klubbens lokal, där festade vi till sena natten med mat och dryck och mer dryck, de flesta var kvar till sena kvällen. Vi saknade Nils Erik Palmén men han hade giltigt skäl, han fick under veckan ett nytt knä inopererat,  så till nästa tävling hotade han med att deltaga och spela musik på högtalaranläggningen så mycket han förmår.
 
Det var bar synd att inte fler Svenskar kom till denna tävling, det blir inte så ofta vi så stort deltagande från utlandet.
Eso
 
 Med vänlig hälsning Helge Eriksson

Helge körde fort - 298 i 5 cc. - och var riktigt frisk.